Så njuter du av en nykter fest

Så njuter du av en nykter fest

Det är roligt med fest och viktigt att fira alla tillfällen man kan i livet. Detta är ett faktum som man inte kan bortse ifrån. Ingen vet ju hur morgondagen ser ut och därför skall man ta varje chans man kan till att fira livet. Men hur gör du om du någon gång inte kan eller vill dricka alkohol på en fest? Självklart är det korta svaret att du helt enkelt inte gör det, men i denna artikel får du några tips på hur du kan göra för att samtidigt göra festen till en riktigt kul kväll. Allt för att du skall kunna ha det trevligt med vänner och familj, oavsett om du dricker alkohol eller inte.

Våga ta kontakt med andra människor

Är du van vid att dricka alkohol kan du känna dig fundersam kring om du verkligen kommer att ha det roligt på festen eller inte. Ett bra sätt att se till att du har det i alla fall är att bestämma dig från start för att göra tvärtom mot vad du brukar göra i sociala situationer där du inte är helt bekväm. Detta gäller kanske speciellt för dig som inte är utåtriktad av naturen utan föredrar att inte stå i centrum hela tiden. Du kommer garanterat att få en överraskande och rolig kväll om du vågar ta positiva steg som du inte normalt skulle göra i sociala sammanhang.

Prova smarta alternativ till alkohol

En annan sak som är smart att göra om du inte vill eller kan dricka alkohol på en fest är att istället se över vilka smarta alternativ som finns. Du kan till exempel vid ett festligt tillfälle prova en vape. Dessa ger dig möjlighet att känna att du är på fest, utan att du för den skull behöver dricka alkohol. Du kan också satsa på härliga drinkar som inte har någon alkohol i sig, eller varför inte ta med roliga partytricks som håller er underhållna. Det finns många bra alternativ för den som vill ha roligt på festen utan att behöva dricka alkohol.

Glöm inte maten

Sist men inte minst. Det är svårt att ha det tråkigt på en fest som erbjuder god mat och härliga snacks. Därför bör du utan att tveka ägna dig åt mat och goda saker att äta på varje fest, oavsett om du dricker alkohol eller inte. Det är ju också ett faktum att de allra flesta samlas i köket på varje fest så om du håller dig där så kommer du garanterat att få en bra kväll oavsett vilken situation du har och oavsett om du känner många på festen eller inte.

Njut av att fira livet

Genom att ha med dig detta i tanken då du ger dig iväg till festen så kommer du garanterat att ha det roligt. Det går alldeles utmärkt att gå på fest utan att för den skull dricka alkohol och det är helt enkelt något som du snabbt kommer att upptäcka. Vem vet, kanske kommer du också att träffa nya vänner och skapa fler minnen i ditt liv som du kommer att komma ihåg för en lång tid framöver. Fester är till för att ha roligt och du är på god väg genom att komma med ett gott humör.

 

Lämna ett svar